joi, 27 septembrie 2012

Defectiuni ale pompei datorate uzurii rotorului




Defectiuni ale pompei datorate uzurii rotorului


O pompa de calitate vine cu un termen de garantie destul de generos, 2, 3 sau chiar 5 ani de utilizare intensiva. Insa majoritatea cumparatorilor trec cu vederea faptul ca rotorul - fiind piesa de uzura - nu este acoperita de garantie. In consecinta rotorul uzat trebuie schimbat.
In cazul in care schimbarea rotorului nu intervine la timp, subtierea axului duce la batai ale rotorului, la atingerea si frecarea dintre rotorul si corpul interior al statorului. Frecarea continua duce la uzura mecanica, supraincalzire si - in ultima instanta - la defectiunea instalatiei.
In cea mai buna situatie doar rotorul va trebui schimbat, insa exista situatii cand bobinajul capsulat al pompei, eventual bimetalul de protectie suprasolicitat de intreruperile repetate, vor ceda in cele din urma. Aceste defectiuni nu pot fi reparate, nu sunt acoperite de garantie, prin urmare pompa va fi neutilizabila.



Cum prevenim problemele?
O intretinere regulata: spalarea interioara a pompei, eliminarea depunerilor de piatra, nisip, etc,   respectiv eliminarea mizeriei ce se incolaceste pe paletii rotorului,  mentinerea 
Atentie, deci, la exploatarea corespunzatoare a pompei.


Rotorul uzat duce la distrugerea pompei de apa
\

O pompa noua cu depuneri, dupa 2 luni
Rotor distrus din neglijenta si lipsa intretinerii. Mantaua rotorului exfoliat. Bobinajul la vedere

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Informatiile de mai sus sunt pentru iubitorii de apa si natura.
Acest blog contine cea mai vasta baza de date si informatii tematice legate de iazuri naturale, piscine naturale, bazine, hidroizolatii si alte constructii acvatice
Opinia Dvs este importanta pentru noi.