luni, 15 noiembrie 2010

Despre hidroizolatii in general

Hidroizolatia este un proces de etanseizare a unei suprafete pt evitarea patrunderii sau pierderii de lichide. Asa cum un acoperis are rolul de a pastra o constructie ferita de precipitatii in domeniul constructiilor acvatice hidroizolatia are menirea de a forma un strat etans in interiorul unui bazin (lac, iaz, bazin de colectare a apei, acoperisuri verzi, fose, canale, piscine, etc) care sa nu permita lichidelor din interior (in general apa) de a se pierde din bazin.
Un lac natural are totdeauna pierderi, iar aceste pierderi de apa provin nu numai din infiltrari in sol ci si din evaporare, absorbtia plantelor, extragerea apei, etc. Din acest motiv un lac care nu are un aport de apa va seca sau va avea cote foarte variabile.
Un iaz ornamental, un lac artificial sau orice alt bazin construit, in general, necesita niveluri de apa stabile. Aportul de apa poate fi si din surse naturale (izvor) sau pompate din retea sau fantani (consum exagerat de apa si curent). In plus, cele mai mari scaderi de apa intervin exact in momentele cand apa este disponibila in cantitati mici (ex. vara secetoasa).
Izolatia lacului, iazului sau bazinului, din acest motiv este imperioasa.
Materialele ce pot fi utilizate sunt variabile (argila, beton, bentonita, membrana cauciuc EPDM, PVC, PE, bazine prefabricate, etc) Iar decizia de utilizare a uneia dintre solutii este legata de domeniul de utilizare, dimensiuni, estetica, buget.
Nu dezbatem aici materialele folosite, informatii despre acest subiect sunt dezbatute pe larg in postarile noastre anterioare.
Dorim doar sa clarificam necesitatea utilizarii hidroizolatiei in unele domenii. Fie ca este vorba de hidroizolatia unei constructii, executia unui acoperis verde, un lac, iaz, piscina sau orice fel de bazin, apelati cu incredere la specialistii care lucreaza in domeniul dat.
Evitati sa luati decizii din auzite sau sa va apucati de lucrari unde este nevoie de cunostintele unui specialist.
Lucrarile de izolatie sunt, in general lucrari ascunse de ochii lumii (izolatia fundatiei unei cladiri, izolatia unui acoperis verde, izolatia unei piscine, al unui lac ornamental) prin urmare orice greseli, accidente ce produc zone neetanse vor fi observate doar cand este prea tarziu (acoperisuri, pivnite cu infiltratii, iazuri cu scapari de apa, etc). Remedierea acestor probleme sunt foarte costisitoare uneori, gasirea punctelor critice este foarte grea, aproape imposibila in unele situatii. Din acest motiv executia lucrarilor in conformitate cu standardele cerute, care sa ofere clientului garantia unei exploatari de durata si fara evenimente neplacute, este imperativ necesara.

info@lac.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Informatiile de mai sus sunt pentru iubitorii de apa si natura.
Acest blog contine cea mai vasta baza de date si informatii tematice legate de iazuri naturale, piscine naturale, bazine, hidroizolatii si alte constructii acvatice
Opinia Dvs este importanta pentru noi.